vineri, 19 august 2011

Isler



                       Acesta este desertul preferat al socrului meu.Este o prajitura foarte buna cu multa nuca care este si preferata mea:)Chiar daca este putin mai mult de lucru cu ele, Islerele sunt delicioase si merita efortul.


                  Aluat: 350 g faina
                           150 g zahar
                           1 praf sare
                           1 praf copt
                           1 ou
                           200 g unt
                           150 g nuca macinata
                           2 lg esenta rom
                           2,3 lg smantana

               Crema: 250 g zahar
                           3 oua
                           180 g unt
                           350 g zahar
                           150 g nuca

            Glazura:100 g cioc( eu am folosit Primola cacao & cereals)
                          putin lapte

                  Aluat:
                     Untul(latemp camerei) se freaca cu sare,zahar,ou si esenta de rom.Se cerne faina si praful de copt si se adauga peste unt, se adauga si nuca macinata si se amesteca totul.Se adauga smantanasi se face un aluat care se lasa la frigider 15 min. Se intinde o foaie de 1 cm si se taie rondele cu o cana data prin faina. Se da la cuptor preincalzit intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.

                Crema:
                     Se pune intr-o cratita 250 g zahar, 3 oua intregi, 180 g unt si se amesteca pe foc mic pana se ingroasa. Separat, se pun la caramelizat 350 g zahar si cand devine fluid se toarna peste crema de oua care e in fierbere.Nuca macinata se adauga in compozitia fierbinte, se amesteca foarte bine. Cu aceasta crema se lipesc cate 2 biscuiti  si deasupra se pune glazura din ciocolata topita.
 


Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu