duminică, 28 august 2011

Prajitura cu crema de caramel

  

              Aceasta prajitura este delicioasa, blatul cu pranza face tot! Este foarte bun blatul ca atare kiar fara crema.

                     
                      
                     Blat: 700 g branza de vaci bine scursa (eu am avut doar 500g)
                             300 g zahar pudra
                             200 g unt
                             7 oua
                             1 praf de copt
                             faina cat cuprinde

               
    Crema caramel: 250 g zahar + 4 linguri
                             500 ml lapte
                             1 pachet unt
                             4 oua
                             1 plic gelatina

              Glazura:   250g cioc (eu am pus doar 100)               
                              putin lapte
                   

                           Pentru inceput va spun ca branza trebuie sa fie foarte bine scursa.Daca aveti posibilitate sa faceti acasa branza lasati-o mai mult pe foc decat o lasati de obicei astfel veti obtine mai putina cantitate de branza dar aproape uscata si pentru reusita acestei prajituri de asa ceva avem nevoie.

                           Blat:(20X30)
                         Mixezi albusurile cu zaharul, adaugi pe rand galbenusurile, apoi untul inmuiat si branza sfaramata.La sfarsit adaugi faina cernuta cu praful de copt, pana se obtine o compozitie asemanatoare cu smantana groasa.Torni compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si o coci circa 40 de minute sau pana trece testul scobitorii, dupa care lasi sa se raceasca.

                            Crema:
                                  Pui gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece.Intre timp, caramelizezi 250 g zahar si adaugi peste el laptele amestecat cu ouale, patru linguri de zahar si untul.Amesteci continuu pana se leaga si adaugi gelatina.
                         Glazuta:
                               Ciocolata se topeste pe aburi cu putin lapte.

                   Blatul rece se unge cu crema caramel,apoi se lasa sa se raceasca,cand este rece si putin intarita se intinde glazura.(eu nu am prea asteptat sa se intareasca crema si am pus pe ici colo glazura)

                             Este foarte buna!!!!!!



                             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu