vineri, 19 august 2011

Prajitura cu mac si caise



           Este o prajitura foarte buna si fina si am preluat-o de la Laura Sava.
              Aluat: 200 g unt
                        200 g zahar
                        1 zahar vanilat
                        4 oua
                        300 g faina
                        1 praf copt
                        50 g amidon

           Umplutura: 350 ml lapte
                            250 g mac macinat
                            170 g zahar
                            3 oua
                            80 g gris
                            1 compot caise(850 g)

                    Aluat: Untul se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si ouale. separat, se amesteca faina cu prafu de copt si cu amidonul.Se cern deasupra compozitiei si se incorporeaza Aluatul se aseaza in tava unsa si tapetata si se niveleaza.

               Umplutura: Se face identic cu umplutura de la "Linzer cu mac " dar o voi repeta aici. Deci, Laptele si untul se pun la fiert,se adauga macul si grisul si se lasa sa fiarba putin impreuna. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.Ouale se inglobeaza pe rand in crema de mac,Aceasta se repartizeaza deasupra blatului. Caisele din compot scurse in prealabil se pun cu gaura in jos peste mac.Se baga la cuptor.Se verifica daca este coapta cu testul scobitorii.

                                             

                 Pont: Este bine sa faceti umplutura prima data pentru ca aceasta necesita mai mult timp:preparare,fierbere,racire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu