vineri, 19 august 2011

Linzer cu mac




                       Ingrediente:

                   Aluat: 500 g faina
                             200 g unt
                             1 galbenus
                             100 g zahar praf
                             100 ml smantana
                             1 plic praf copt

            Umplutura:200 g mac macinat
                             zahar dupa gust
                            80 g gris
                            350 ml lapte
                            3 oua
                            50 g unt
                         
                 Aluat: Se amesteca untul cu zaharul. Se adauga galbenusul, se pune alternand faina si smantana;se framanta aluatul si se tine 1-2 ore la frigider.Aluatul se imparte in 2 parti dar nu egale, o parte se va intinde in tava unsa cu unt si tapetata cu faina (sau tapetata cu hartie de copt) si din cealalta parte se va face grilajul.
               
                 Umplutura:  Laptele si untul se pun la fiert,se adauga macul si grisul si se lasa sa fiarba putin impreuna.Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.Ouale se inglobeaza pe rand in crema de mac racita. Macul se intinde uniform peste aluatul din tava, din cealalta bucata de aluat facem gratii pe care le asezam peste crema de mac.Se da totul la cuptor,verificam daca este gata cu o scobitoare.


Un comentariu: