joi, 25 august 2011

Prajitura cu bilute de branza si cocos

       
                    Reteta de la aceasta minunatie de prajitura am preluat-o de aici . O gasiti pe o gramada de bloguri si este delicioasa.
                         Pentru bilutele de brinza si cocos:
                       250 g brinza
                       50 g cocos
                       50 g zahar
                       2 galbenusuri
                       3 lg fara virf de amidon

              Blat:  4 oua
                       60 g zahar
                       50 ciocolata topita
                       2 lg faina
                       2 lg amidon
                       3 lg cacao (toate fara virf)
                       un praf de sare
                       vanilie
                       o lg-ta praf copt

              Glazura: 100 g cioc lapte
                            2 lg lapte

                         Pentru bilute:
                                        Se amesteca toate componentele, apoi se modeleaza cu mainile umezite bilute de marimea unei nuci. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si unsa cu unt. Tava mea a avut 24 cm in diametru.

                         Blat:
                             Se bat ouale cu zaharul, se adauga ciocolata topita si vanilia, apoi ingredientele uscate (in reteta originala albusurile se bat separat si se incorporeaza la sfirsit). Se toarna aluatul obtinut peste bilutele de brinza din forma. Se coace la foc mediu pana trece testul scobitorii.

                       Pentru glazura se topeste ciocolata cu putin lapte se amesteca bine si se intinde peste blatul racit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu