vineri, 19 august 2011
Linzer cu mac
Ingrediente:
Aluat: 500 g faina
200 g unt
1 galbenus
100 g zahar praf
100 ml smantana
1 plic praf copt
Umplutura:200 g mac macinat
zahar dupa gust
80 g gris
350 ml lapte
3 oua
50 g unt
Aluat: Se amesteca untul cu zaharul. Se adauga galbenusul, se pune alternand faina si smantana;se framanta aluatul si se tine 1-2 ore la frigider.Aluatul se imparte in 2 parti dar nu egale, o parte se va intinde in tava unsa cu unt si tapetata cu faina (sau tapetata cu hartie de copt) si din cealalta parte se va face grilajul.
Umplutura: Laptele si untul se pun la fiert,se adauga macul si grisul si se lasa sa fiarba putin impreuna.Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.Ouale se inglobeaza pe rand in crema de mac racita. Macul se intinde uniform peste aluatul din tava, din cealalta bucata de aluat facem gratii pe care le asezam peste crema de mac.Se da totul la cuptor,verificam daca este gata cu o scobitoare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Suna delicios!
RăspundețiȘtergereMultumesc pt reteta!
ȘtergereEste excelentă ⚘