luni, 29 august 2011
Patratele cu nuci si branza
Blat:6 albusuri
1 cana zahar
250 g nuca
1 esenta de rom
3 lg faina
Crema: 1 kg branza de vaci
1 cana zahar
6 galbenusuri
1 pachet unt
1 esenta portocale
100 ml lapte
Glazura: 200 g cioc
50 ml lapte
Blat:
Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati in continuare pana se topeste si devine o bezea ferma apoi punem nuca macinata, esenta de rom, faina si amesteci foarte usor cu o lingura de jos in sus. Torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata, o introduci la cuptor pentru 20-30 de minute pana se rumeneste, dupa care dai la racit.
Crema: Amesteci galbenusurile cu laptele, zaharul si esenta de portocale se aseaza pe baie de aburi si amesteci continuu pana devine ca o smantana mai groasa. Dai deoparte si o lasi la racit. Mixezi branza, adaugi crema de galbenusuri, untul si omogenizezi foarte bine.
Glazura: Ciocolata se topeste pe aburi impreuna cu laptele si se omogenizeaza.
Blat de nuca- crema- glazura.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu