luni, 29 august 2011

Patratele cu nuci si branza



                      Blat:6 albusuri
                             1 cana zahar
                             250 g nuca
                            1 esenta de rom
                            3 lg faina

                 Crema: 1 kg branza de vaci
                             1 cana zahar
                             6 galbenusuri
                             1 pachet unt
                             1 esenta portocale
                             100 ml lapte

              Glazura:  200 g cioc
                            50 ml lapte


                   Blat:
                         Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati in continuare pana se topeste si devine o bezea ferma apoi punem nuca macinata, esenta de rom, faina si amesteci foarte usor cu o lingura de jos in sus. Torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata, o introduci la cuptor pentru 20-30 de minute pana se rumeneste, dupa care dai la racit.

               Crema: Amesteci galbenusurile cu laptele, zaharul si esenta de portocale se aseaza pe baie de aburi si amesteci continuu pana devine ca o smantana mai groasa. Dai deoparte si o lasi la racit. Mixezi branza, adaugi crema de galbenusuri, untul si omogenizezi foarte bine.

             Glazura: Ciocolata se topeste pe aburi impreuna cu laptele si se omogenizeaza.

           Blat de nuca- crema- glazura.
             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu