joi, 25 august 2011

Prajitura Kiss


        O prajitura delicioasa:).Pt aceasta prajitura m-am inspirat de aici si aici si am facut sa fie pe gustul meu:)


                Foi: 6 galbenusuri,
                      150 g zahar,
                      5 lg ulei,
                      3 lg rase cacao,
                      1 lg-ta praf de copt,
                      170 g faina

            
    Blat de mac: 6 albusuri,
                        1 lg apa,
                        150 g zahar
                        4 lg mac macinat
                        3 lg  faina

           Crema: 2 budinci capsuni
                       800 ml lapte
                       150-200 g marg/unt
                       6 lg zahar (sau dupa gust)
                     

                  Cu aceste ingrediente am folosit o tava mica 23X27, dar se poate face si intr-o tava de tort cu     diam 24.
                    Foi:
                       Se freaca galbenusurile bine de tot cu zaharul,pana se spumeaza, apoi se adauga cate o lingura de ulei mixand in continuare apoi cacaua si faina cernuta cu praful de copt.Se framanta un aluat care nu trebuie sa fie foarte tare ,dar nici sa nu se lipeasca ,daca chiar se lipeste mai adaugati o lg de faina, iar daca e prea tare adaugati 1 lg de smantana:P. Aluatul se imparte in 2 parti egale din care se vor coace 2 foi pe dosul tavii; ( daca folositi o tava de tort s-ar putea sa va ajunga aluatul pentru 3 foi mai subtirele)
    
               Blat de mac:
                           Albusul cu apa se bat foarte bine pana se face spuma tare ,se incorporeaza zaharul batand in continuare ,apoi cu lingura se amesteca usor faina si macul,(cui nu-i place macul poate adauga nuca).
Se imparte in 2 parti egale si se coc pe rand 2 blaturi, pana trece testul scobitorii (asa am facut eu dar voi puteti sa faceti unu si apoi sa il taiati in 2,eu sunt cam stangace la operatiunea asta de a taia un blat in 2) .

                             Crema:
                               Amestecati 100 ml lapte cu cele 2 budinci si zaharul.Restul de lapte il puneti la fierb.Cand incepe sa fiarba adaugam budinca amestecand continuu cu un tel.Cand incepe sa se ingroase se da la o parte vasul si se incorporeaza untul rece in el amestecand pana se incorporeaza foarte bine.           

                        Asamblare : blat de mac-1/3 crema-foaie-crema-foaie-crema ramasa-blat de mac  
                 Prajitura asta e foarte buna!!!merita incercata:)            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu