miercuri, 17 august 2011

Prajitura cu crema de nuci si visine

                                

                              Ingrediente:
               
                     Blat alb : 6 oua
                                   6 lg zahar pudra
                                   6 lg faina
                                   1 praf copt
                                   putina zeama si coaja de lamaie (cate o lg-ta)
                                  
                Blat cacao :  5 oua
                                    5 lg zahar pudra
                                    3 lg faina
                                    2 lg cacao
                                    1 l-ta zeama si coaja lamaie
                   
        Crema de nuca :   150-200 g nuca macinata
                                    100-150 ml lapte
                                    zahar dupa gust
                                    4 lg gem sau miere de albine
        
        Crema de cacao: 1 budinca cioc
                                   400 ml lapte
                                   100 ml frisca(sau 100 g unt/margarina)
                                    1 borcan visine compot

         Decor : frisca,pudra de cacao

                          Eu an folosit tava de 27X23 si a ieshit o prajitura destul de inalta, poate prea inalta de aceea cantitatile sunt numai bune pentru o tava mai mare.Blaturile se fac identic doar ca la unul se pune 2 lg de cacao si 3 lg de faina. Deci, ouale se separa.Galbenusurile se mixeaza foarte bine cu cate o lg de zahar pudra pana se termina cantitatea de zahar, se mixeaza foarte bine, apoi se adauga faina+praful de copt, cernute in prealabil, si se amesteca usor cu o spatula, se poate si cu mixerul.Albusurile se bat spuma tare cu coaja si zeama de lamaie apoi se adauga galbenusurilor si se amesteca foarte usor cu o spatula.Se baga la cuptor preincalzit intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa putin cu marg/unt, se lasa pana trece testul scobitorii. La fel procedam si cu blatul de cacao, doar ca peste galbenusurile mixate cu zaharul pudra incorporam faina cu cacaoa si praful de copt cernute in prealabil.

               Crema de nuci:
            Laptele si zaharul se fierb si, fierbinte se toarna peste nuci,se amesteca.Lapte este necesar doar cat sa se lege nucile, dar daca doriti puteti adauga si putin unt.
             
               Crema de cacao:
             Budinca se prepara dupa instructiunile de pe ambalaj si apoi se lasa la racit.Frisca se bate bat si apoi se incorporeaza in budinca racita, (puteti pune si margarina sau unt in loc de frisca,atuncia se bate marg/untul pana se spumeaza si apoi se adauga cate o lingura de budinca in untul spumat).

               Asamblare: blat de cacao(daca doriti se poate insiropa cu sucul de compot)- crema de nuci-gem- blat alb-budinca -visinele scurse- frisca si pudra de cacao.                  

                                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu