vineri, 26 august 2011

Prajitura de cocos cu crema de vanilie



              Blat: 4 albusuri
                      200 g zahar
                      200 g cocos

         Crema1: 500 ml lapte
                       1 budinca vanilie
                       200 ml frisca
                       4 galbenusuri
                       1 lg amidon
                       4 lg zahar

   Crema cioc: 100 g cioc amaruie
                       1 lg ness
                       4 lg lapte
                       2 lg zahar
                       1 lg cacao

                      Blat:(eu am folosit o tava 23X27)
                          Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul in ploaie,mixand continuu,pana rezulta o spuma tare si lucioasa.Punem nuca de cocos si amestecam cu o paleta.Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa putin cu unt/marg. Se pune la cuptor pana devine usor aurie deasupra. Se tine in tava pana se raceste pentru ca este foarte casant.

                    Crema:
                         Galbenusurile se freaca cu zaharul,prafaful de budinca,amidonul si 100 ml lapte.Se amesteca foarte bine. 400 ml lapte se pune la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga compozitia de budinca amestecand continuu cu un tel.Tinem pana fierbe si incepe sa se ingroase. Se lasa sa se raceasca. Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu budinca racita.

                Crema de cioc:
                     Toate ingredientele se pun pe baie de aburi amestecand cu telul pana devine ca o crema.(  eu am inlocuit crema cu 200 g cioc topita cu putin lapte si la sfarsit am adaugat 1 lg de ness).

                  Asamblare:
               Blat de cocos- crema de ciocolata-crema de vanilie. Deasupra puteti rade ciocolata sau sa puneti bombonele sau sa o lasati ca atare.este foarte buna:)                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu