vineri, 19 august 2011

Prajitura Brath


            Un alt deliciu pentru iubitorii de nuca:)  Reteta am preluat-o de pe blogul Laurei Sava, careia ii multumesc:)

                       Blat: 6 oua
                              14 g zahar
                              140 g nuci
                              1 lg si jumatate faina
                              1 plic praf copt

                 Crema:   250 g unt
                               2 galbenusuri
                               200 g zahar pudra
                               150 g nuci
                                7 lg ness
                               1 zahar vanilat

                Glazura :  200 g zahar pudra
                               3lg cacao
                               3 lg unt
                               4 lg apa

                Blat:(eu am folosit tava 23X27)
                 Ouale se separa, se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Albusurile se bat spuma cu 1 praf sare dupa care se pun peste galbenusuri si se amesteca cu o paleta.Se adauga nucile si faina+praf de copt(cernute).Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se baga la cuptor pana trece testul scobitorii.

               Crema:
                        Untul se amesteca cu zahatul si cu cele 2 galbenusuri; se adauga vaniliasi nesul dizolvat in 2,3 lg apa fierbinte.Nesul trebul sa fie rece cand se pune peste unt;nucile se amesteca cu crema de ness.Blatul uns cu aceasta crema se da la frigider pana se intareste crema.
                      
                   Intre timp preparam glazura: Intr-o cratita se pun 4 lg apa si 3 lg unt.Se lasa sa dea un clocot, se ia de pe foc si de adauga zaharul si cacaoa amestecandu-se bine.Cand se racoreste putin se intinde peste crema. Este un adevarat deliciu:)
                                   

     
       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu