Blat: 6 oua
14 g zahar
140 g nuci
1 lg si jumatate faina
1 plic praf copt
Crema: 250 g unt
2 galbenusuri
200 g zahar pudra
150 g nuci
7 lg ness
1 zahar vanilat
Glazura : 200 g zahar pudra
3lg cacao
3 lg unt
4 lg apa
Blat:(eu am folosit tava 23X27)
Ouale se separa, se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Albusurile se bat spuma cu 1 praf sare dupa care se pun peste galbenusuri si se amesteca cu o paleta.Se adauga nucile si faina+praf de copt(cernute).Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se baga la cuptor pana trece testul scobitorii.
Crema:
Untul se amesteca cu zahatul si cu cele 2 galbenusuri; se adauga vaniliasi nesul dizolvat in 2,3 lg apa fierbinte.Nesul trebul sa fie rece cand se pune peste unt;nucile se amesteca cu crema de ness.Blatul uns cu aceasta crema se da la frigider pana se intareste crema.
Intre timp preparam glazura: Intr-o cratita se pun 4 lg apa si 3 lg unt.Se lasa sa dea un clocot, se ia de pe foc si de adauga zaharul si cacaoa amestecandu-se bine.Cand se racoreste putin se intinde peste crema. Este un adevarat deliciu:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu