Ingrediente:500 g caise
6 oua
6 lg zahar pudra
6 lg faina
1 lg-ta eama lamaie
1 g-ta coaja lamaie
Decor: zahar pudra
eu am folosit o tava 23X27
Caisele se spala, se desfac in doua, se scot samburii si se lasa la zvantat. Daca vi se par mai acrisoare se pot presara cu putin zahar. Ale mele erau foarte dulci si foarte coapte, asa ca n-am mai pus zahar. Se incinge cuptorul, la foc mediu.S separa ouale, galbenusurile se bat cu zaharul pudra. Se adauga cate o lingura de zahar si bate cu mixerul foarte bine, pana terminam toata cantitatea. Trebuie sa devina foarte pufoase si zaharul sa fie topit.
Se adauga apoi faina, in ploaie, cate o lingura, pe rand. Se amesteca de sus in jos, foarte usor, cu o lingura de lemn.
Albusurile se bat spuma cu zeama si coaja de lamaie, apoi se pun peste galbenusuri. Tot cu lingura se incorporeaza, foarte usor, pana se amesteca bine albusurile cu galbenusurile.
Intr-o tava se pune hartie de copt apoi se rastoarna compozitia, niveland cu lingura. Se aseaza deasupra jumatatile de caise.
Se pune prajitura la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste putin si trece testul scobitorii (tava trebuie pusa mai sus in cuptor).
Cand este gata, se scoate tava, se lasa putin la racit, apoi se taie prajitura si se cerne deasupra cu zahar pudra.
Prajitura se potriveste cu orice fruct am aici o poza cu varianta cu visine din compot:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu