vineri, 26 august 2011

Prajitura cu crema de afine



     Aceasta prajitura este foarte usoara si racoroasa pe daesupra e si simplu de facut:). 

               Foi : 6 oua
                       4 lg zahar(sau dupa gust)
                       6 lg faina
                       1 praf copt.

          Crema: 200 g afine
                      300g frisca+100 g pentru ornat
                      150 g zahar
                      1 plic gelatina
                      1 plic zahar vanilat
        
             Blat :
                   Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, apa, galbenusurile si la  sf faina in ploaie cu praful de
 copt si se amesteca cu o spatula de jos in sus.Compozitia se imparte in 3 parti egale si se coc pe rand 3 foi intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau tapetata cu hartie de copt.

         Crema:
                  Afinele se fierb la foc mic impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se fierb pana se topeste zaharul si incepe sa lase sirop si sa-si schimbe putin culoarea (poate dura cam 10 min).Gelatina se hidrateaza in 2 lg apa rece si se lasa 10 minute. Dupa 10 minute se adauga afinelor care sunt calde inca si se incorporeaza pana gelatina se topeste complet. 300 ml frisca se bate spuma tare si peste ea se adauga afinele cu sirop cu tot. Se mixeaza bine.

                   Foaie-1/2crema-foaie-1/2 crema-foaie, deasupra se decoreaza cu cele 100 ml frisca si cateva afine. Se tine la frigider. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu