Un adevarat deliciu!Aceasta prajitura se mai gaseste si sub numele de Snickers, dar mereu aceeasi reteta!Deci sa vedem ingredientele si procedura:)
Ingrediente:
Blat: 6 albusuri
100 g zahar
200 g nuca macinata
4 lg faina
1 praf copt
1 praf sare
200 g cioc alba
Crema: 150 g zahar
200g unt/sau margarina
6 galbenusuri
200 g nuca prajita si taiata bucati mari/sau alune,arahide
Glazura: 100g cioc lapte sau amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida
Pentru blat:
Eu am folosit o tava mica de 27X23, dar nu e nici o problema daca folositi tava mai mare depinde cum va place sau depinde cati mancaciosi aveti la masa:P
Asadar, albusurile se bat spuma cu 1 praf sare. Se adauga zaharul,se mixeaza foarte tare astfel incat sa fie o bezea ferma. Faina cu praful de copt (cernute in prealabil) si cu nuca macinata se incorporeaza usor in compozitie, cu o spatula de jos in sus.Compozitia se toarna in tava, se niveleaza si se baga la cuptorul preincalzit.Se lasa la cuptor pana se aureste usor deasupra sau pana trece testul scobitorii.Pentru stratul alb de ciocolata exista 2 moduri :fie asteptati sa se raceasca blatul apoi topiti ciocolata alba si o intindenti uniform cu ajutorul unui cutit cu lama lunga,fie ca razuiti ciocolata alba peste blatul fierbinte(eu am optat pentru prima varianta).Blatul racit uns cu ciocolata alba se da la congelator pentru vreo 10 min ca sa se intareasca ciocolata,altfel exista riscul ca ciocolata si crema sa se amestece.
Crema:
Pentru crema, se pune zaharul intr-o craticioara la caramelizat,la foc mic,cand devine lichid se da deoparte si de adauga untul/margarina taiat/a bucati, se amesteca usor apoi se pune din nou pe foc amestecand continuu.Se adauga galbenusurile, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.Cand compozitia incepe sa se ingroase se adauga nuca se incorporeaza bine si apoi se da deoparte sa se racoreasca.Cand crema ajunge sa fie abia calduta se poate intinde peste cioc alba, apoi se da din nou la congelator pt 10 min pana preparam glazura.
Glazura:
Ciocolata rupta bucatele, untul si frisca lichida se pun intro cratita la bain marin si se amenteca pana la omogenizare.Eu am topit 200 g cioc si am amestecat-o cu 150 ml lapte,depinde si de ciocolata cat lapte cere;Asteptam sa se racoreasca putin glazura apoi o intindem peste crema si o dam la frigider sa se intareasca si glazura macar o ora. Se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte de fiecare data.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu