sâmbătă, 20 august 2011
Prajitura Felie de lapte (Milch Schnitte)
Un desert yammi yam:D Foarte pufos:D.Reteta o gasiti pe foarte multe bloguri culinare.Eu am luat-o de la Laura Sava dar am modificat-o pe ici pe colo.
Foi- 6 oua
100 g zahar
25 ml lapte
100 ml ulei
3 lg gris macinat
3 lg cacao
2 lg miere
3 lg faina
1 praf copt
1 zahar vanilat
Crema: 250 g lapte condensat
200 ml frisca
1 intaritor frisca
6 g gelatina
1 lg miere
esenta vanilie
Foi:(eu am folosit o tava mica mie imi place ca prajiturile sa fie inalte 27X23)
Ouale se separa.Galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat se miceaza pana isi dubleaza volumul.Faina cu praful de copt, cacaua si grisul se amesteca, se adauga la galbenusuri.Apoi punem laptele,uleiul si mierea.Albusurile se bat bat cu sare so se adauga compozitiei de cacao foarte usor cu miscari circulare pe verticala.Se imparte in 2 parti egale si se coc 2 foi.
Crema:
Gelatina o hidratam in 2 lg apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte.Gelatina se topeste in 50 ml lapte cald apoi se pune in laptele condensat. Se adauga mierea. Frisca se bate si se adauga cremei, se lasa la rece.
Cele 2 foi se umplu cu aceasta crema.este delicioasa.Se tine la frigider.Este chiar mai buna a 2-a zi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu