Pentru bilutele de brinza si cocos:
250 g brinza
50 g cocos
50 g zahar
2 galbenusuri
3 lg fara virf de amidon
Blat: 4 oua
60 g zahar
50 ciocolata topita
2 lg faina
2 lg amidon
3 lg cacao (toate fara virf)
un praf de sare
vanilie
o lg-ta praf copt
Glazura: 100 g cioc lapte
2 lg lapte
Pentru bilute:
Se amesteca toate componentele, apoi se modeleaza cu mainile umezite bilute de marimea unei nuci. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si unsa cu unt. Tava mea a avut 24 cm in diametru.
Blat:
Se bat ouale cu zaharul, se adauga ciocolata topita si vanilia, apoi ingredientele uscate (in reteta originala albusurile se bat separat si se incorporeaza la sfirsit). Se toarna aluatul obtinut peste bilutele de brinza din forma. Se coace la foc mediu pana trece testul scobitorii.
Pentru glazura se topeste ciocolata cu putin lapte se amesteca bine si se intinde peste blatul racit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu