joi, 25 august 2011

Prajitura Mokka

  

                         Pentru aceasta prajitura trebuie sa-i multumesc Laurei Sava, este un adevarat rasfat aceasta prajitura...cu alune, cafea, rom,ciocolata...tot ce poate fi mai bun:).Este a 2-a oara cand o fac si o voi mai face cu siguranta:)

                       Blat: 4 oua
 -                            150 g zahar pudra
                              125 ml ulei
                              125 ml apa minerala
                              3 fiole esenta de rom
                              150 g faina
                              1/2 plic praf de copt
                              2 lg cacao
                              1 lg-ta cafea macinata sau instant
                              200 g alune de padure macinate

                    Glazura:150 g cioc lapte
                                 putin lapte

                           Blat: (eu am folosit o tava 23/27)
                           Ouale si zaharul se amesteca bine si se bat cu ajutorul mixerului pana se obtine o spuma. Se adauga treptat uleiul, apa minerala si esenta de rom., apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, cacaua, cafeaua si alunele macinate. Se bate cu mixerul pana se obtine o compozitie ca de chec apoi se toarna in tava si se lasa la cuptorul preincalzit, pana trece testul scobitorii.
     
                        Pentru glazura, se topeste ciocolata cu 2 linguri de lapte apoi se intinde peste prajitura racita.O  puteti orna cu boabe de cafea sau bomboane de ciocolata sau cu ce vreti voi.

                                          
          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu