Este o prajitura cu un aspect deosebit si unde mai pui ca e si rapid de facut?Reteta am preluat-o de la Sydonia si am facut mici modificari la crema, dar am sa va spun la momentul potrivit despre ce e vorba.
Foi: 300 g faina
150 g zahar
1 ou
1 praf copt
2 lg cacao
200 ml smantana
Umplutura:6 albusuri
250 g zahar
150 g cocos
cateva visine din compot sau proaspete
stafide
Crema: 6 galbenusuri
1 budinca vanilie
500 ml lapte
250 g unt (eu am pus doar 200g)
250 g zahar
2 lg amidon (acestea nu erau prevazute in reteta dar le-am considerat necesare)
Decor: pudra de cacao
Foi:(eu am folosit tava 23X27)
Din toate ingredientele se framanta un aluat care se imparte in 2 parti egale si apoi se intind 2 foi.
Umplutura:
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul apoi se adauga cocosul amestecand usor cu o paleta.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa si tapetata cu faina intintem prima foaie, peste aceasta turnam umplutura de cocos si deasupra presaram cateva visine si stafide, apoi acoperim cu a 2-a foaie intinsa.Dam totul la cuptor preincalzit si lasam pana trece testul scobitorii.Intre timp ne ocupam de crema.
Crema:
300 ml lapte punem la fiert, galbenusurile cu budinca, amidonul si zaharul le amestecam si apoi turnam peste ele 200 ml lapte amestecam bine si knd laptele fierbe turnam compozitia de galbenusuri peste el.Se amesteca cu un tel pana se ingroasa apoi se da deoparte.Crema racita se amesteca cu untul frecat spuma in prealabil.
Aceasta crema se intinde peste blatul copt.Deasupra de pudreaza cacao sau capucino.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu