vineri, 19 august 2011
Prajitura cu mac si caise
Este o prajitura foarte buna si fina si am preluat-o de la Laura Sava.
Aluat: 200 g unt
200 g zahar
1 zahar vanilat
4 oua
300 g faina
1 praf copt
50 g amidon
Umplutura: 350 ml lapte
250 g mac macinat
170 g zahar
3 oua
80 g gris
1 compot caise(850 g)
Aluat: Untul se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si ouale. separat, se amesteca faina cu prafu de copt si cu amidonul.Se cern deasupra compozitiei si se incorporeaza Aluatul se aseaza in tava unsa si tapetata si se niveleaza.
Umplutura: Se face identic cu umplutura de la "Linzer cu mac " dar o voi repeta aici. Deci, Laptele si untul se pun la fiert,se adauga macul si grisul si se lasa sa fiarba putin impreuna. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.Ouale se inglobeaza pe rand in crema de mac,Aceasta se repartizeaza deasupra blatului. Caisele din compot scurse in prealabil se pun cu gaura in jos peste mac.Se baga la cuptor.Se verifica daca este coapta cu testul scobitorii.
Pont: Este bine sa faceti umplutura prima data pentru ca aceasta necesita mai mult timp:preparare,fierbere,racire.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu