vineri, 26 august 2011

Prajitura cu gris si iaurt



   Este o specialitate turceasca.O puteti gasi si sub alt nume (Revani, Harissi).Are un gust deosebit.


                 Aluat- 500 g iaurt
                           500 g gris
                           200 g margarina/unt
                           200g zahar pudra
                           4 oua
                           1 praf copt

             Decor: fulgi de cocos,nuca macinata

              Sirop :  2 lamai
                          200 ml apa
                          100 g zahar




                   Aluat:(tava mea a fost 23X27)
                        Margarina moale(putin topita la microunde) se mixeaza apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana devine spumoasa. Adaugam ouale rand pe rand si mixam. Se adauga iaurtul si se amesteca bine  compozitia.Adaugam grisul si praful de copt si inorporam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina.Dam la cuptor pana trece testul scobitorii.

                  Sirrop:
                    Punem la fiert apa, zaharul si zeama de la cele doua lamai si apoi il turnam in tava peste prajitura inca fierbinte.Imediat dupa ce am turnat siropul presaram cocosul si lasam prajitura sa se raceasca. Nu va speriati initial o sa va para ca este prea mult sirop si ca este prea acru. Nu e deloc asa, grisul din prajitura absoarbe foarte mult sirop si nu va fi deloc acra.Dupa ce s-a racit taiem prajitura cu un cutit foarte bine ascutit.
                        
                      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu