vineri, 26 august 2011
Prajitura cu gris si iaurt
Este o specialitate turceasca.O puteti gasi si sub alt nume (Revani, Harissi).Are un gust deosebit.
Aluat- 500 g iaurt
500 g gris
200 g margarina/unt
200g zahar pudra
4 oua
1 praf copt
Decor: fulgi de cocos,nuca macinata
Sirop : 2 lamai
200 ml apa
100 g zahar
Aluat:(tava mea a fost 23X27)
Margarina moale(putin topita la microunde) se mixeaza apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana devine spumoasa. Adaugam ouale rand pe rand si mixam. Se adauga iaurtul si se amesteca bine compozitia.Adaugam grisul si praful de copt si inorporam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina.Dam la cuptor pana trece testul scobitorii.
Sirrop:
Punem la fiert apa, zaharul si zeama de la cele doua lamai si apoi il turnam in tava peste prajitura inca fierbinte.Imediat dupa ce am turnat siropul presaram cocosul si lasam prajitura sa se raceasca. Nu va speriati initial o sa va para ca este prea mult sirop si ca este prea acru. Nu e deloc asa, grisul din prajitura absoarbe foarte mult sirop si nu va fi deloc acra.Dupa ce s-a racit taiem prajitura cu un cutit foarte bine ascutit.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu