vineri, 26 august 2011
Prajitura cu rom si visine
Aceasta prajiturica aduce cu gustul de castane! Aceasta a fost parerea prietenului meu cand a gustat-o:" Are gust de castane". E foarte buna.reteta am luat-o de la Laura Sava, careia ii multumesc.
Blat: 4 oua
120 g zahar
130 g faina
30 g cacao
1 plic praf copt
Crema: 500 g. visine din compot, fara samburi
4 galbenusuri
100 g zahar
125 ml rom (eu am folosit o fiola de esenta de rom)
400 ml frisca
100 g ciocolata rasa
2 plic intaritor frisca
Blat: (eu am folosit tava 23X27)
Se bat ouale cu zahar si 4 linguri de apa fierbinte 8-10 minute.Se omogenizeaza faina amestecata cu praf de copt si cacao; se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace pana trece testul scobitorii.Blatul racit se poate insiropa cu sucul de compot.
Crema:
Galbenusurile se bat in bain-marie cu zahar si rom pana incepe sa se ingroase.Cand s-a ingrrosat se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Cele 400 ml frisca se bat cu cele 2 intaritoare frisca spuma tare.Frisca se amesteca cu crema de galbenusuri si cu 100 g ciocolata rasa.
Asamblare:
Blat-crema- visine scurse-ciocolata rasa.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu