O prajitura foarte buna si satioasa!
Blat: 8 albusuri
200 g zahar fin
50 g nuca de cocos
100 g mac
4 lg faina
2 lg-te praf de copt
putina sare
200 g zahar fin
50 g nuca de cocos
100 g mac
4 lg faina
2 lg-te praf de copt
putina sare
Crema:8 galbenusuri
8 lg zahar
1 plic budinca de vanilie
300 ml lapte
300 g unt
8 lg zahar
1 plic budinca de vanilie
300 ml lapte
300 g unt
Glazura: biscuiti simpli 150-200 g (depinde cat de mare e tava)
200 g cioc
putin lapte
Blat:
Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei, de asemenea si restul ingredientelor, pentru o reusita a blatului. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul. Adaugam nuca de cocos si macul. Cu miscari de jos in sus amestecam.Turnam faina si praful de copt cernute. La fel amestecam cu miscari de jos in sus.Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt, se da la cuptor pana trece testul scobitorii.
Crema:
Amestecam galbenusrile cu zaharul si praful de budinca. Turnam laptele si fierbem crema pe baie de aburi pana se ingroasa. O lasam sa se raceasca bine. Cand este complet racita, adaugam untul la temperatura camerei si mixam crema pana devine omogena. O intindem pe blatul racit.Peste crema pune biscuitii unul langa altul apoi intindem glazura pe care o preparam prin topirea ciocolatei cu putin lapte pe aburi.Se da la frigider si se serveste rece.Am facut-o de vreo 2 ori si am s-o mai fac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu